English towards the end.

Den här boken har varit fanatiskt att göra. Alla bakverk Viktoriia skapat som är underbara allihop och så är dom så fotogeniska också. Sen har Josefin stylat på ett alldeles inspirerande vis. Det har varit ett utvecklade och kreativt samarbete med dessa två konstnärer. Sen har vi också haft turen att få jobba med förläggaren HannaPolaris. Så duktig och så peppande och positiv genom hela processen.

Ljuset är här en blixt där jag ibland skuggat, men oftast bara satt ljuset rakt på bakverket. Från vilket håll jag satt ljuset beror på hur bakverket kommer fram bäst. Jag testar och tittar helt enkelt. Ibland har jag lättat upp med en vit skärm i skuggorna, ibland inte. Ljuset är satt på liknande vis som för Zeinas och Food Pharmacys böcker. Fast i efterarbetet har jag gjort bilderna lite mer dämpade så känslan blir en annan. Färgerna i underlag, bakgrunder och rekvisita är också ganska dämpade i Råsöt. Väldigt fina färger som Josefin tagit fram till större delen. Jag har däremot fått måla, vilket jag ju gillar att göra. Dessa mer dämpade färger är valda med tanke på att de fantastiska bakverken ska få ta plats och verkligen vara huvudpersonen i bilden. Under Josefins ledning har vi också tänkt ton i ton mer än komplement färger i många bilder. 

Råvarubilderna har jag fotograferat på egen hand utan Viktoriia och Josefin. Jag har utgått från några av de många vackra råvaror som finns med i recepten och skapat bilder med inspiration av receptbilderna. Råvarubilderna kommer att finnas i min printshop så småningom. Jag återkommer när de är på plats.

Om ni är intresserade av boken finns länkar underst i posten om var den går att köpa.

Böckerna går att köpa här: adlibris och bokus

I made this book with raw food baker Viktoriia Rumiantseva och designer/stylist Josefin Tolstoy. Beautiful and so good and tasty raw pastry. Only in Swedish at the moment.