(scroll down for English)

Lite i taget gör jag förändringar i mitt arbete som fotograf. Jag vill jobba mer med fotokonst, prints att ha på väggen. I början av sommaren fick jag ett stipendium av Sveriges författarfond. Det gjorde mig väldigt glad och har gjort det möjligt för mig att under hösten lägga mer tid på mina egna bildidéer. Det tar väldigt lång tid att komma in i att jobba med något nytt, speciellt om man redan har det ganska bra med det man redan håller på med. Att ha möjligheten att ha mer sammanhållande tid gör att jag utvecklas och kommer vidare på ett helt annat sätt med mina egen bilder än om jag hela tiden har massor av andra uppdrag som jag avbryter med. Jag har upptäckt att vilka bilder som gör sig som print på väggen skiljer sig från bilder som passar i böcker, någon gång ibland kan en bild funka för båda. Det känns spännande och mer nytt än vad jag trodde, det är nästan som att börja om från början. I varje fall vad gäller kontakter. Jag har inte samma kontakter i fotokonst/print branschen som jag har i matfotobranschen, än i varje fall. Titta väldigt gärna in i min shop med natur/växtbilder!     https://ulrikaekblomphoto.patternbyetsy.com

In English.

I’m slowly making changes in my work as a photographer I want to work more with photo art, more artistic. A scholarship I was very happy to receive in the beginning of the summer has made that even more possible for me. So I have since summer been working quiet a lot with images for my printshop. I’ve made time for me to work with my photography ideas. This takes time and I have noticed that if I have more time and time that is not interrupted by other projects I get further in my thinking and I get more done.  Making pieces as wall art is different from making it for books or magazines, though an image sometimes works for both. It feels excitingly new to me, but it also feels a little bit like I am starting from the beginning at least contact wise. I don’t have the same connections as I do in the food photography business yet. Take a look at all my botanical images in my shop! ulrikaekblomphotography.tictail.com